Musicalboeken

Annie & Dr Dolittle

Hoe krijg je kinderen op een natuurlijke manier en enthousiast voor het theater? Blue in Green bedacht een creatief antwoord: ‘Laat kinderen eerst het verhaal van de voorstelling lezen en laat ze het daarna in beeld, muziek en spel in het theater beleven!’ Een gouden idee dat tot twee musical-stripboeken leidde in opdracht van Douwe Egberts. De Jumbo Supermarkten werkten mee, verspreidde de meer dan 400.000 boeken in combinatie met korting op een musicalkaartje.

Opvallende sales promotie Douwe Egberts

Musicals zijn al jaren hot. En terecht! Deze kunstvorm heeft alles in zich wat theater boeiend en leuk maakt. Nederland heeft de laatste drie decennia grote faam verworven met musicals. Daar speelde Blue in Green op in met de ontwikkeling en productie van een opvallende sales promotie: musicalboeken bij de musicals Annie en Dr Dolittle. In opdracht van Douwe Egberts en V&V Entertainment.

Ruim 400.000 musicalboeken in stripstijl

Blue in Green gaf de musicalboeken een opvallende stijl: strip! Robert van der Kroft, de striptekenaar die onder andere verantwoordelijk is voor Sjors en Sjimmie, illustreerde de verhalen over Annie en Dr Dolittle, geschreven door respectievelijk Lydia Rood en Gerard van Midden. Totale oplage: ruim 400.000 boeken!

Een olifant in de Jumbo

Hoofdrolspeler Edwin Rutten reikte het eerste exemplaar van het musical-stripboek Dr Dolittle uit. Blue in Green had een echte olifant geregeld en Edwin Rutten reed daarmee, als Dr Dolittle, de Jumbo Supermarkt door. Dat trok ongekend veel pers en media.

big_musicalboek_annie-2_3d
big_musicalboek_dr-dolittle_3d
big_musicalboeken_schetsen_02
big_musicalboeken_schetsen_01
big_musicalboeken_schetsen_00
Opmaak 1
Opmaak 1
Opmaak 1
Opmaak 1
big_musicalboeken_schetsen_02
big_musicalboeken_schetsen_01
big_musicalboeken_schetsen_00
Andere projecten