Sesamstraatboeken

Auteurs: Tooske Ragas, Renate Verbaan, Kim-Lian van der Meij en Claudia de Breij

300.000 boeken in twee delen! Blue in Green werkte voor deze unieke vertaalslag van het Nederlandse tv-programma Sesamstraat naar de Sesamstraatboeken samen met Superunie en Douwe Egberts. Het zo kenmerkende, educatieve karakter van Sesamstraat is op een succesvolle manier behouden, mede dankzij de schitterende verhalen van Tooske Ragas, Renate Verbaan, Kim-Lian van der Meij en Claudia de Breij.

Douwe Egberts en Sesamstraat

Sesamstraat is wereldwijd een hit, al decennia lang. Douwe Egberts verbond graag zijn naam aan Sesamstraat. Blue in Green vroeg auteurs Tooske Ragas, Renate Verbaan, Claudia de Breij en Kim-Lian van der Meij om mee te werken aan een serie van twee Sesamstraatboeken. Alle schrijfsters schreven een kort verhaal met de bewoners van Sesamstraat in de absolute hoofdrol. Pino, Ienie Minie, Tommie, het Koekjesmonster… ze kwamen allemaal langs en veroverde ook in de boeken de harten van kinderen. Natuurlijk inclusief bewerkingen van de zo aanstekelijke Sesamstraatliedjes en –rijmpjes.

Unieke Sesamstraatstijl

Erly Brugmans, verantwoordelijk voor de decors van de Nederlandse set van Sesamstraat, trok de unieke stijl door in de twee boeken. Dat deed ze samen met vormgever Emile de Cock. Dat resulteerde in een prachtige serie van twee boeken, met behoud van de sfeer en het opvoedende karakter van het succesvolle tv-programma.

Perspresentatie in de Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA)

De OBA is een uitgelezen locatie voor een boekpresentatie. Meer dan tien cameraploegen en een belangrijk deel van de Nederlandse, schrijvende pers deden enthousiast verslag over dit unieke Sesamstraat-project. De manifestatie stond uitgebreid op de voorpagina van De Telegraaf.

 

big_sesamstraatboeken_1
big_sesamstraatboeken_cover1
big_sesamstraatboeken_alles-woord_3
big_sesamstraatboeken_geheimtaal_3
big_sesamstraatboeken_alles-woord_2
big_sesamstraatboeken_geheimtaal_2
big_sesamstraatboeken_alles-woord_1
big_sesamstraatboeken_geheimtaal_1
Andere projecten