Sinterklaasprentenboeken

Een actie van Unilever en JUMBO Supermarkten

De sinterklaasklaasprentenboeken-actie is de langstlopende sales promotie in Nederland. In 2018 was het al het vijftiende jaar van deze ongekend populaire actie. In opdracht van Unilever produceert Blue in Green jaarlijks 300.000 boeken, verspreid door de Jumbo Supermarkten. De media-aandacht leverde € 450.000,- op aan free publicity waarde. Over de hele periode is het totaal aantal boeken maar liefst 7,8 miljoen!

Al 45 sinterklaasprentenboeken

Blue in Green produceerde sinds 2004 al 42 sinterklaasprentenboeken. Nieuwe verhalen van onze allerbeste kinderboekenschrijvers én bekende Nederlanders. Van Carry Slee, Paul van Loon en Jan Terlouw tot Katja Schuurman, André Kuipers en Prinses Laurentien van Oranje. En geïllustreerd door internationaal prijswinnende illustratoren.

De langstlopende sales promotie in Nederland

De eerste tien jaar bij de C1000 supermarkten en vanaf 2014 bij JUMBO Supermarkten. Zij geven jaarlijks 300.000 boeken weg, gratis bij aankoop van Unilever producten. De boeken staan op een centrale plek in speciale displays in de winkel.

Gratis lesmateriaal voor alle basisscholen

Alle 6700 basisscholen krijgen gratis toegang tot een website met letterspelletjes bij de boeken. Deze spelletjes, in de vorm van kant-en-klaar te downloaden werkbladen,
spelen in op de intrinsieke motivatie van kinderen. Die hebben het tijdens de sinterklaasperiode maar over één onderwerp: sinterklaascadeautjes. Van die spanning en interesse maakt dit educatieve project gebruik waardoor kinderen spelenderwijs leren lezen en schrijven.

Persconferentie met landelijke media-aandacht

Blue in Green organiseert ook de persconferentie voor de introductie van de boeken. Daar staan de auteurs en illustratoren in de spotlights. Meer dan tien cameraploegen en 20 fotografen verdringen zich om het allerbeste shot of het meest geslaagde interview. Dit jaarlijkse mediacircus van de landelijke pers brengt vloggers en bloggers op de been. Dat alles zie je dezelfde dag al terug op tv, op internet en de dag erna in diverse grote kranten.

big_sinterklaasprentenboeken_42
big_sinterklaasprentenboeken_41
big_sinterklaasprentenboeken_25
big_sinterklaasprentenboeken_32
big_sinterklaasprentenboeken_38
big_sinterklaasprentenboeken_26
big_sinterklaasprentenboeken_05
big_sinterklaasprentenboeken_16
big_sinterklaasprentenboeken_werkbladen4
big_sinterklaasprentenboeken_werkbladen5
big_sinterklaasprentenboeken_werkbladen6
big_sinterklaasprentenboeken_werkbladen1
Sinterklaasprentenboeken Tweet Wesley Sneijder
maxresdefault
big_sinterklaasprentenboeken_12
big_sinterklaasprentenboeken_website0
big_sinterklaasprentenboeken_website1
big_sinterklaasprentenboeken_website2
Andere projecten