Jouw streek vroeger & nu

Twaalf boeken over 80 jaar Nederlandse geschiedenis

Deze serie van twaalf kijk- en leesboeken is een vervolg op de succesvolle serie Jouw streek vanuit de lucht (2016). Blue in Green produceerde in 2017 opnieuw een serie van twaalf boeken, speciaal bij het 80-jarig bestaan van Unox, over 80 jaar Nederlandse geschiedenis. Daarin worden vroeger en nu op een verrassende manier naast elkaar gezet. Blue in Green was verantwoordelijk voor het idee, het concept, de fotografie, teksten, productie en PR en marketing.

Inhoud van Jouw streek vroeger & Nu

De boeken laten de lezer met andere ogen naar de eigen streek kijken. Naar gebouwen met een geweldig ‘verhaal’. Naar feesten en gewoontes in de tijd dat alles nog zwart-wit leek. Naar straatjes en steegjes waarin mensen in vroeger tijden het beste van hun leven probeerden te maken. Keihard werkend aan de opbouw van ons fantastische land.
Van al die foto’s krijg je zin om ‘erin te stappen’. En dat is ook precies de bedoeling van dit fotoboek en van Unox, de opdrachtgever.

Unox 80 jaar

Nederland en Unox horen bij elkaar. Al vanaf 1937, want toen werd het merk Unox geboren. In 2017 vierde het bedrijf dus zijn tachtigste verjaardag. Onder andere met het fotoboek Jouw streek vroeger & nu over de iconen van ons land. Ook deze serie werd weer enthousiast ontvangen en de 250.000 boeken werden in één week onder alle consumenten verspreid.

big_streekboeken-vroeger-nu_spread_4
big_streekboeken-vroeger-nu_spread_5
vroeger-nu_book_mockup_gl-boni
vroeger-nu_book_mockup_lb_janlinders
vroeger-nu_book_mockup_nb-nettorama
big_streekboeken-vroeger-nu_spread_6
big_streekboeken-vroeger-nu_spread_3
vroeger-nu_book_mockup_ut-plus
vroeger-nu_book_mockup_zh-mcd
vroeger-nu_book_mockup_zl-coop
big_streekboeken-vroeger-nu_spread_2
big_streekboeken-vroeger-nu_spread_1
Andere projecten