Watskeburt!? de Musical

Een anarchistisch hiphop-sprookje

Vergeet alles wat je denkt te weten over musical. Vergeet sowieso alles wat je ooit gehoord hebt over theater, want dit wordt een knettergekke theatertrip met De Jeugd van Tegenwoordig. Watskeburt?! – de musical is een anarchistisch hiphopsprookje voor volwassenen. Gooi Monty PythonThe MuppetsSouth Park en The Wizard of Oz in de blender en mix er de tegendraadse, grappige en supercatchy hits van De Jeugd doorheen. Je weet wel, nummers als SterrenstofGet SpanishManon en natuurlijk Watskeburt?!, waarmee deze Amsterdamse gasten zich tien jaar geleden met een oerknal op de kaart zetten.

Humor en muziek van De Jeugd van Tegenwoordig

Vjèze Fur, Willie Wartaal en Faberyayo zijn als poppen aanwezig op het podium en gaan samen met Manon op zoek naar hun vriend Bas Bron. Het muzikale brein van de rapformatie is ontvoerd door AuSchurk en zijn listige handlangers. Op hun zoektocht ontmoeten ze een bizarre stoet aan karakters van Oom Denneboom – een blowende dennenboom die denkt dat hij een palmboom is – tot de Sexy Beesten en een dabbende pinguïn. Maak je klaar voor een achtbaanrit door het hoofd van De Jeugd van Tegenwoordig, in hun taal, met hun muziek en met hun onnavolgbare humor. 

Volle zalen

Blue in Green was verantwoordelijk voor het concept, de creatieve productie in opdracht van de Jeugd van Tegenwoordig en was in opdracht van Bos Theaterproducties verantwoordelijk als creatief coproducent. Meer dan 75.000 bezoekers zagen de show in de Nederlandse theaters. Daarnaast bezochten 25.000 bezoekers de Deleted Scenes op de Parade, Oerol en Paaspop. De musical werd genomineerd voor de Musical Awards en overladen met laaiende recensies.

****

‘KRANKJOREMSTE
MUSICAL VAN HET JAAR’

NRC

****

‘BRILJANTE
VONDST’

De Telegraaf

****

‘KIJKTIP VOOR HET
KOMENDE HALF JAAR

Metro

big_watskeburt_foto_00
big_watskeburt_foto_01
big_watskeburt_foto_02
big_watskeburt_foto_05
big_watskeburt_foto_10
big_watskeburt_foto_11
big_watskeburt_foto_03
big_watskeburt_foto_07
Andere projecten